
Kde jsem přišla k receptu na tuto bramborovou roládu si už po pravdě nepamatuji. Dělám ji mnoho let a stále je u nás na talíři vítána. Možná proto, že mám kolem sebe doma hlavně chlapiska. A těm tato roláda prostě „jede“.
Pojďme rovnou k věci. Žádná předehra tady totiž není potřeba.
Na 4 porce budete potřebovat:
Postup je jednoduchý:
Podle návodu na sáčku si připravíte bramborové těsto. Nebo to své domácí.
Cibuli nakrájíte na jemno a smícháte ji s mletým masem. Přidáte vajíčko, sůl a koření. Muškátového oříšku stačí dvě špetky, nepřehánějte to s ním.
Těsto vyválíte na placku o tloušce cca 1cm. Na ní pak rozetřete ochucené mleté maso a smotáte do rolády. Nožem opatrně nakrájíte na jednotlivé řezy - roládky o síle cca 1-2cm, jak vám to půjde.
Smažíte na rozpáleném oleji nebo sádle do zlatova.
My k nim máme rádi buď kysané zelí nebo naloženou červenou řepu. A pivečko!
Roládu ráda připravuji, když se má u nás sejít „banda“ lidí. Třeba na zahradě u táboráku. Na někoho mrká buřtík, na dalšího roláda nebo třeba „takové to domácí mlsání“.
Skvělé jsou také studené, což si nebudete moct ověřit, protože je „zblajznete“ hned. Nebo dělejte rovnou dvojitou dávku.
Kartu s receptem najdete jako obrázek k uložení TAADYY
Mávám z chalupky!
Hanka
Koučka a nadšená chalupářka.
Podpora a inspirace ke spokojenému a hravému životu.
Rádi byste zúrodnili a osázeli svou vniřní zahrádku?
Na rozdíl od zahrady u domu, jejíž realizaci můžete svěřit zahradníkovi a na krumpáč nemusíte ani sáhnout,
vnitřní zahrádka si žádá váš potenciál.
Společně ho objevíme.