Škvarkové placky

Jakmile přichází čas prvních chladnějších večerů začíná nás s chalupářem honit
trošku jiná „mlsná“ než v létě.
Chuť posedět si u ohně máme ale stále stejnou!

Určitě to také znáte. Při zvuku praskajícího dřeva a doprovodu kytary je fajn.
Když je v dosahu nějaké „pitivo“ a něco dobrého k snědku je to prima.

V čase chladnějších večerů a dnů u nás rošt nad ohništěm nahradí klacek do ruky.
Pečou se většinou buřty.
Vím ale, že né všichni si buřta rádi dají.

A právě pro ně je připravena mísa se škvarkovými plackami.

Něco sladkého ke kafíčku  na stole také bývá k mání.

Jako bych vás slyšela: „Nepiju kafe…“
V tom případě letím do komory pro domácí džus.

Pojďme ale k receptu na ty placky!

  • 150 g vepřové škvarky
  • 1 ks vejce
  • 250g hladká mouka
  • 250 ml mléko
  • 1 kypřící prášek
  • sůl

Postup je jednoduchý.

Chalupářka nemá ráda v plackách celé škvarky, takže je lehce projíždí v mixéru.
Máte-li naopak rádi celé kousky škvarek tento krok určitě vynechte.

Kypřící prášek vmícháte do mouky.
Smícháte ji s ostatními surovinami dohromady.
Vznikne lepivé těsto.
Plech vyložíte pečícím papírem, na který namočenou lžící ve studené vodě děláte hromádky.
Ty pak rozetřete  na vyšší placičky.

Upečete v troubě rozpálené na 200°C cca 20 minut do zlatava.

Ať chutnají…

Mávám z chalupky!

Hanka

Hana Příkopová Koučink

Ukazuji lidem cestu k vytvoření domova, který je podporující, vyživující a hravý.
Vede lesem, loukou, zahradou, kolem prádelní šňůry, zrcadla i kůlny až k prostřenému stolu.

Rádi byste osázeli, překopali svou vniřní zahrádku?
Na rozdíl od zahrady u domu, jejíž realizaci můžete svěřit zahradníkovi a na krumpáč nemusíte ani sáhnout,
vnitřní zahrádka si žádá váš potenciál. Společně ho objevíme.
Zaskočte za mnou do koučovny.

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Chalupařím také na FB
  • Kategorie